dijous, 26 de novembre del 2009

Viquipèdia

Un altre treball col·laboratiu per a l'assigntarua de Gestió de la informació i TIC és la de la Viquipèdia. En aquesta col·laboració amb la viquipèdia hem participat les meves companyes Laura Morales, Ariadna Soriano, Núria Comajoan, Leticia Ribas, Cora Nicolás i jo.
Aquest treball consistia en crear o ampliar informació sobre qualsevol tema de la Viquipèdia i nosaltres hem apliat informació sobre Mercè Llimona, una il·lustradora de contes infantils, i hem ampliat la seva bibliografia personal, la seva vida, les seves obres...
L'objectiu, era conèixer una altre eina que ens permeti el poder treballar en un grup col·laboratiu i la wikipèdia és la major enciclopèdia online i lliure que existeix, en la qual tothom pot consultar informació de la mateixa manera que aportar-ne.
Ens va resultar fàcil aquest tema ja que a la pàgina de la Viquipèdia de Mercè Llimona hi havia poca informació i nosaltres la vam ampliar sense complicacions.
La viquipèdia no deixa de ser un wiki, per tant un pot editar sempre que vulgui les entrades que ja estan fetes o crear-ne de noves sempre i quant estigui registrat.
Aquesta font d'informació pot no semblar fiable, però ho és i molt, ja que les persones registrades són moltes i totes vetllen per una bona informació, per tant, sempre que hi hagi una irregularitat serà canviada, i ràpid, degut al nombre tant elevat de membres de la Viquipèdia. El marge d'error d'aquesta és d'uns dos minuts aproximadament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada