dijous, 5 de novembre del 2009

Contes infantils

Alguns dels contes que he llegit a classe de seminari han sigut:

EL LLAURADOR I ELS SEUS FILLS

Un ancià llaurador tenia dos fills que, tot i ser molt bondadosos, no eren massa treballadors, ja que freqüentment s'oblidaven de les seves obligacions i es distreien amb qualsevol cosa.

El seu pare, que havia caigut molt malalt, els va reunir un dia i, en to solemne però ple de dolçor els va dir:

- Fills meus, d'aquí molt poc temps em moriré... Vull que sapigueu que tot el que us puc deixar en herència és al granja i les terres. Desitjo que continueu cultivant-les com jo he fet fins ara, doncs a molt poca profunditat hi ha un immens tresor amagat.

Al cap de pocs dies, tal i com els havia dit, l'ancià va morir. Els seus fills van estar tristor i abatuts molt de temps, però no els va quedar més remei que posar-se a treballar. Llavors se'n van recordar del que els hi havia dit el seu pare sobre el tresor amagat i, creient que es tractava de diners o joies enterrades temps enrere, van començar a cavar la terra pam a pam.

Amb l'estímul de la fortuna que anaven a descobrir, es passaven el dia sencer treballant sense parar. Mai s'havien esforçat tant com fins aleshores. Estaven sempre amb el tràmec a la mà i únicament descansaven quan el sol es ponia.

Després de diversos mesos de fatigues no van trobar, a la fi, cap tresor, però la terra, perfectament remoguda, els va donar una collita molt abundant, que fou la justa recompensa pel seu esforç.



EL PETIT BOLET

Hi havia una vegada, un petit bolet que vivia al bosc, i no tenia gaire amics.

Un dia, un follet es va fer amic seu i, gràcies a això, va anar fent més i més amics. Però un dia el bolet es va posar malalt perquè resulta que una aranya dolenta l'havia enverinat. I tots van intentar curar-lo, per que era el seu gran amic! El bolet va dir que era igual, que el deixessin morir, però els seus amics li van fer costat i li van donar tot tipus de medicines.

I sabeu què? Doncs al final el bolet va morir...però en el seu lloc va quedar un altre bolet, un fill seu! Si, i tots els follets i els amics del bolet es van fer amics d'ell.



Aquests dos contes han sigut extrets de www.totcontes.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada