diumenge, 25 d’octubre del 2009

Seminari dia 20 d'Octubre

El següent dia que vam fer seminari va ser el dimarts 20 d'octubre, ja que els dies 8, 13 i 15 la tutora va fer una reunió individual amb cadascú dels membres del nostre seminari. Per tant, el dia 20 d'Octubre al seminari havíem de portar llegit i fet el treball del llibre d'Educació i vida quotidiana. Aquest dia no vam haver d'entregar el treball però el que vam fer fa ser dividir-nos en un grup de tres persones i parlar sobre el nostre treball i opinar sobre el llibre. Vam repassar per grups el que havíem fet i després conjuntament amb tot el grup vam explicar alguns apartats en general.

Educació i vida quotidiana és un llibre estructurat per vint-i-sis capítols que s'inicien amb un relat que fa la pròpia autora sobre experiències personals de diferents temes com per exemple aprendre, ensenyar, escola, ciutat, art i filosofia . Seguidament, l'autora dóna lloc a una breu reflexió sobre l'educació afegint cites d'altres autors i fent preguntes sobre les experiències personals per a que el receptor reflexioni sobre el tema. Aquestes experiències personals són de nens que ha conegut en l'àmbit escolar, els nens de casa i els nens que han sigut ella o companys seus.

Aquest llibre m'ha semblat molt interessant, ja que les experiències personals que explicava l'autora m'han cridat molt la atenció de tot allò que diuen i pensen els més petits. L'autora com bé diu ella, ha llegit moltíssim per informar-se i fer unes bones reflexions anomenant en cada capítols a un autor ja sigui filòsof, pintor, actor, etc.
Algunes aportacions de l'autora m'han semblat una mica difícils d'entendre ja que no coneixia l'autor i em costava centrar-me en totes aquelles reflexions, però he de dir, que les històries m'han semblat molt interessants i m'han fet pensar moltes d'elles.
A més, són històries basades en fets reals i això fa que sigui més fàcil la lectura a part que els capítols són curts i no es fan llargs ni avorrits.
És un llibre que val la pena llegir ja que t'aporta coneixements importants de com era abans l'educació i com és ara.



Aquest dia també el que vam fer a seminari va ser llegir cadascú un petit conte que va portar la nostra tutora dins de una caixa que s'anomenava el calaix de la música que estava omplert de petites targetes amb contes curts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada