dimecres, 21 d’octubre del 2009

Imatge. Pràctica al bloc

Per fer aquesta pràctica, he fet servir el programa Gimp, que és un programa per editar imatges com l'estil del Photoshop però lliure. Per a aquells que no tenen encara aquest programa, se'l poden descarregar a www.softcatala.org





















Aquesta és la imatge original feta amb una càmera de fotos.




















Aquesta imatge ha estat modificada mitjançant l'eina de sanejament. El procés és el següent:
El primer el que has de fer és pensar allò que vols treure de la imatge. Un cop ja ho has pensat has de prémer l'eina de sanejament que es troba a la caixa d'eines que apareixen dues tiretes. A continuació, senyales el color que vols posar per tapar l'0bjecte, en el meu cas, al voler treure el ninot de color verd, el que he fet ha sigut assenyalar del llit del gos el color taronja i clicar la tecla control i arrossegar fins a eliminar l'objecte. El mateix ho he fet per treure l'anella que tenia el gos.

















Aquesta imatge és un fragment de la foto original. El procés és el següent:
El primer que he fet ha sigut agafar l'eina de tallar que té el símbol d'un cúter. Un cop has clicat a aquest símbol que apareix a la caixa d'eines, senyales tu mateix el fragment que vols agafar i clicar dues vegades. Apareixerà només aquest fragment a la pantalla i, per últim, el que he fet ha sigut anar a imatge i després a escalar la imatge i he posat els píxels de la imatge original per a que no quedés aquest fragment petit.




















Aquesta és la imatge reduïda en píxels del conjunt de la imatge. El procés que he fet servir és el següent:
Anar a imatge i seguidament escalar la imatge. Apareixerà el nombre de píxels que té la imatge i només has de reduir per els píxels que vulguis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada