dimarts, 13 d’octubre del 2009

Seminari dia 1 i 6 d'Octubre

El dia 1 d'Octubre ens vam unir tots els seminaris a classe d'ordinadors per a que ens expliquessin com funcionava la biblioteca i fer una petita pràctica per a veure si havíem entès el funcionament de la nostra biblioteca.

El dia 6 d'octubre el que vam fer al seminari va ser llegir voluntàriament uns contes que estaven a dins d'una caixa que es deia: El rellotge de la música; que va portar la nostra tutora.

Després d'haver llegit, hem acabat d'explicar cadascú el bon i el dolent record que teníem.

El meu bon record és d'una professora que la he tingut molts anys com a mestre i que explicava molt bé i feia que les classes amb ella no fóssin avorrides,a més, era molt carinyosa amb els seus alumnes i ens tractava molt bé. Tothom li tenia molt respecte.
El record que tinc dolent és de l'escola quan una substituta ens trencava els dibuixos i els llançava a la paperera davant de tots els alumnes quan una cosa estava malament feta i havíem de tornar a fer-ho un altre cop. El pitjor era que ho feia davant de tota la classe i et senties malament ja que et ridiculitzava.

Després d'haver acabat totes les intervencions sobre el bon i el dolent record, la nostra tutora ens va repartir unes notícies sobre els premis de Catalunya de l'Educació del 2009.
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, acompanyat de la secretària del jurat, Laura Bernet, va anunciar el 5 d'Octubre de 2009 els guanyadors dels Premis Catalunya d'Educació 2009. Aquests guardons, creats l'any 2001 pel Departament d'Educació, reconeixen la trajectòria i la tasca professional de mestres, professores, professors, centres educatius i institucions que hagin destacat en l'àmbit de l'educació.
La cerimònia de lliurament dels Premis tindrà lloc el dia 9 de novembre a l'Auditori de Barcelona. Per primera vegada, en aquest acte també es lliuran altres guardons que concedeix el Departament d'Educació, com són els Premis Extraordinaris de Batxillerat, el Premi Pere Calders o el premi del Concurs d'Oratòria en llengües estrangeres.
Els premis han sigut per:
  • El professor Anicet Cosialls amb el Premi Marta Mata* per a mestres, professores o professors en reconeixement al seu esforç per a la divulgació científica entre el jovent
  • L'institut Eteve Terradas i Illa de Cornellà de Llobregat en la categoria de centres educatius com a precursor de la formació professional
  • En la categoria d'institucions l'Escola de Mestres Blanquerna per haver esdevingut una referència en la formació del professorat
  • El pare Francesc Riu rep el premi de manera extraordinària per la seva trajectòria i, especialment, per la que ha estat la seva ocupació preferent: la formació de personal directiu

Em sembla molt bé que es donin aquests premis, ja que moltes vegades només apareix l'educació als mitjans de comunicació quan hi ha un conflicte.

*Marta Mata era una pedagoga que ha elaborat llibres d'exercicis i de didàctica de la lectura i l'escriptura, contes infantils i nombrosos articles de pedagogia i de política educativa. Va ser fundadora del moviment de renovació pedagògica Rosa Sensat.

Després d'acabar de mirar tots els premis i de parlar una mica d'ells la nostra tutora ens va preguntar que a qui li donaríem el premi d'educació, i tots nosaltres vam haver de contestar la pregunta. Jo li donaria el premi d'educació a la meva família, però en concret a la meva germana que sempre m'ha ajudat a fer els deures i a tot en general. Per a mi, el premi se l'emportaria ella.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada