dimarts, 15 de desembre del 2009

JClic

Dilluns dia 14 de novembre, a classe vam treballar el programa JClic. Aquesta és la pràctica que vam fer de les fruites.

El Jclic és un programa educatiu que permet crear activitats infantils i jugar a infants. Hi han algunes de relacionar objectes amb el seu nom, colors amb els noms, trencaclosques, mots encreuats, etc.
Per tal d'utilitzar el Jclic, s'ha de tenir el llenguatge Java (que es pot instal·lar perfectament). En aquest programa, hi han quatre aplicacions diferents:
  • Jclic applet: que permet incrustar les activitats Jclic dins d'una altre pàgina web
  • Jclic player: És un programa independent a aquest que un cop instal·lat permet realitzar activitats i jugar amb aquestes. Cal destacar que es pot destacar que no cal estar connectat a Internet per tal de realitzar les activitats.
  • Jclic Author: a qual permet crear, editar i publicar els projectes d'una forma ràpida i fàcil.
  • Jclic reports: és una aplicació que recull dades per tal de fer informes del resultat de les activitats que fan els alumnes.

ACTIVITAT REALITZADA A CLASSE

A classe un cop acabada aquesta explicació del Jclic, hem creat quatre activitats;utilitzant el Jclic Author: dos trencaclosques i dos jocs d'associacions.

Els passos a seguir són els següents:
  1. Obrir el programa Jclic
  2. Anem a mediateca
  3. Cliquem a afegir activitat
  4. Triem el tipus d'activitat (clicant prèviament la pestanya d'activitats a l'icona d'afegir una nova activitat) que es vol fer i el nom que li volem posar a aquesta.
  5. Personalitzem l'activitat: triant els colors de fons, de les lletres, les grandàries d'aquestes o dels objectes, etc.
  6. Un cop personalitzada l'activitat es va a "plafó" i escollim com volem estructurar l'activitat.
  7. Arribats a aquest punt l'activitat ja està acabada, però per cal assegurar-se de que aquesta ha quedat bé, per a fer això es pot fer una prova
  8. I per finalitzar el projecte el guardem i el pugem a una pàgina HTML.


Informació extreta del bloc de Laura Morales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada